Fonemixo – träna på språkljud!

sponsrat-inlagg

Fonemixo

Fonemixo är en app, den lämpar sig för barn som har problem med uttal av ord. I vår familj älskar vi appar, vi använder dem dagligen. Därför känns detta verkligen passande för oss att prova en app för språkljud dessutom eftersom vår son har Dyspraxi och Expressiv språkstörning. Fonemixo syftar till att barnet ska öva på språkljud antingen genom ett Memoryspel eller genom fri lek med språkljudskorten. Appen lämpar sig för barn från 3 år men har olika svårighetesnivåer som gör det enkelt för barn i alla åldrar att öva efter förmåga. Fonemixo finns som en fullversion (Pro) för ipad och androidplattor. En gratisversion finns för ipad där det går att kan köpa till de språkljud man behöver.

Fonemixo är skapad av Milingo, ett företag som även skapat fler appar. Jag berättar mer om det nedan!

dsc_8845

 

Vad tycker vi om Fonemixo?

Vi började med att bara prova oss fram och se hur själva appen fungerade. Det kan vara bra om du som förälder eller pedagog går igenom appen innan ni sätter er med barnet. Då är det lättare att börja precis i den nivå som är anpassat för barnet. Min son blev snabbt uttråkad i början innan vi han komma igång med memoryspelet. Det som är bra med memoryt är att det bara ger positiv feedback. Det är en Nalle i spelet som hjälper uttalar alla ord och ger positiv feedback när du hittat två lika kort. Memoryt fungerar i grunden som ett vanligt memory men att barnet ska få lust till att öva på uttal och öka på sitt ordförråd. Den fria delen är spänande eftersom barnet eller ni tillsammans kan skapa egna övningar. Vi gjorde lättare para-ihop övningar, ex. vilka passar ihop? Vilka slutar på samma ljud? etc. Det går även spela tillsammans med barnet vilket gör det mer lustfyllt.

Vi kan varmt rekommendera Fonemixo om ni har ett barn som behöver träna på uttal. Det är enkelt och dessutom roligt! Från och med idag måndag(21/11) och t o m nästa måndag(28/11) är det 100 kr rabatt på Fonemixo Pro! Alltså hela 40% rabatt! Passa på att ladda hem och prova tillsammans hemma! Sök bara på Fonemixo i App Store eller Google Play.

Fonemixo

Under ”fri lek” kan ni skapa berättelser eller bara träna på ljuden/orden. 

Fonemixo

Här väljer ni vilka ljud, vokaler, konsonanter etc som ni vill fokusera er träning på.

Fonemixo

Här försöker vi hitta bilder med ex. likheter.

dsc_8814

dsc_8824

dsc_8816

Milingo

Skaparna bakom denna app är Milingo. De har gjort flera bra appar för språkträning, Voxpix och Teckenskatten. Voxpix är en  rolig app där du styr spelet genom din röst. Det är ett sätt att bara använda olika ljud men att det samtidigt händer saker i spelet. Det är ett spel med mycket frihet att leka runt med de olika föremålen som kommer fram när du säger ett ljud. Teckenskatten är en härlig app för teckenträning. Ett barn visar tecknet för olika saker och sen kan barnet själv ”gissa” sak utefter vad barnet i appen tecknar. Voxpix finns för ipad och androidplattor. Teckenskatten finns för ipad både som fullversion och gratisversion. Gå in på de olika länkarna här ovan och läs mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *