Det här hände i februari..

Månaden går mot sitt slut och jag tänkte summera vad som hänt nu i februari. Månaden har varit rätt tunn men otroligt händelserik. Det är som att direkt jag skriver ett inlägg med innehåll av vikt så är det som att Kebnekajse uppenbarar sig i statistiken, där det i vanliga fall är rätt mycket planmark. Just den här månaden har präglats av två inlägg som gett effekt ute i stugorna. Det mest lästa inlägget handlade om mig som mamma..

Den brutala sanningen om mig som mamma!

Jag har inte alltid trivts med hur jag varit som förälder! Jag blev mamma när jag var 20 år. Då var jag tillsammans med en person som behandlade mig riktigt illa och det skapade en otrolig osäkerhet hos mig som person och som mamma. När jag sedan träffade min man och vi började bygga en familj gick allt snabbt och på bara knappt fem år hade vi fyra barn hemma. Att ha barn med diagnoser, svårigheter, funktionsnedsättningar och allmän trots är en prövning som ingen som inte varit i samma situation kan föreställa sig. Jag mådde dåligt och var stressad, min man jobbade i en annan kommun och jag fick sköta all logistik hemma. Det var otroligt påfrestande! Jag höjde rösten i onödan, jag var lättirriterad, bråkade ofta med min man och tjatade och krävde mycket av barnen. Vi som familj mådde inte alls bra. Jag som mamma kände mig usel och orkeslös. Det var en ond cirkel.. Läs mer här…

Detta inlägg var ett direkt försvar till ett inlägg publicerat bara några dagar innan där jag fick hård kritik om att jag inte ”levde som jag lärde” eftersom jag minsann inte ansågs vara äkta i mina uttalanden. Det inlägget kan ni läsa här..

Under mitten av februari var vi sjuka en hel del och det kändes som att jag mentalt höll på att gå in i väggen. Det är inte alltid så lätt att försöka jobba och ta hand om sjuka barn samtidigt. Jag kämpade på men bloggen blev lidande och det kom mest upp klagoinlägg här i flödet. Men mitt i detta elände åkte vi till Umeå för att göra lite olika läkarundersökningar. När vi väl var i Umeå passade vi på att åka förbi Godishuset och köpa lite godis som grabbarna fick prova i en youtube-video.

När månaden närmare sig slutet åkte vi ner på stan och såg årets första PRIDE-parad. Det var faktiskt riktigt fint och något jag längtat efter att få se. Det var kallt och därför blev materialet i youtube-klippet skakigt. Men vi fick iaf en fin stund på stan och en mysig lunch!

Eftersom februari varit en knaper månad på inläggsfronten kände jag att jag ville skriva något som skulle ge lite tryck igen. Därför skrev jag ett inlägg om Låg-affektivt bemötande, det är lite av mitt skötebarn just nu. Ett barn som jag adopterat och känner väldigt stor kärlek till.. ja, det kanske var en opassande beskrivning men jag tror ni fattar. Då skrev jag..

Låg-affektivt bemötande är ingen ”gör som du vill”-metod!

Jag stöter dagligen på diskussioner om föräldraskap och barnuppfostran. Det är en del i mitt arbete att hålla mig uppdaterad i debatterna. Ofta stöter jag på två sidor av myntet ”barnuppfostran”, att det oftast skulle vara antingen eller. Det är inte alls ovanligt i debatten kring Låg-affektivt bemötande! Den ena sidan av protestanterna vill tro och argumenterar för att Låg-affetivt bemötande skulle vara någon slags ”låta barnen göra som de vill”-metod. Medan det finns dem som anser att Låg-affektivt bemötande är ”lika för alla”. Om det känns oklart hur jag menar ska jag här försöka göra det lite klarare. Läs mer här..

 

Månaden avslutade med att vi åkte och hade roligt i en av stans pulkabackar.. Vi kände att vi behövde frisk luft så här efter en massa förkylningar.. Det fick självklart bli ett youtube-klipp!

 

Hoppas ni haft ett bra februari! Ni får gärna kommentera om ni vill att jag fortsätter göra sånna här summeringar av månaderna. Det var riktigt kul faktiskt att gå tillbaka och se vad som hänt på bloggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *