Vegomat för de kräsna barnen

Det är helg och det är kanske tänkt att ni ska mysa lite extra mycket. Äta pizza, tacos eller annat som ni anser är det lilla extra i vardagen. I vår familj äter vi vego och det kan vara lite knepigt att byta ut animalier i början men det finns så många bra kött-substitut där ute i affären som inte kostar mer än vanliga köttprodukter. Vi har rätt kräsna barn, varierat kräsna skulle jag vilja säga. Det som går bra ena stunden funkar inte alls i nästa stund. Vi har därför valt att äta massvis med goa grejer som vi kanske inte åt lika ofta förut. Mat ska vara kul och lustfyllt. Idag äter vi ofta k*ttfärssås, pizza, tacos, vego-bullar, oumph i alla möjliga former och krämiga grytor. Det behöver inte vara bönor, linser och en massa broccoli. Jag tycker att mat mycket ska vara på barnens villkor, att de får vara delaktiga, maten ska se färgglad och god ut.

Vill ni prova vego?

Om ni vill prova att börja ha en köttfri dag i veckan eller successivt går över till hel-vego men vill vara säker på att barnen också kommer äta det som serveras kan ni prova några av tipsen här nere. Allt är enkelt att göra till vanliga rätter och det är helt fritt från animalier(kött, mjölk, ägg).
Detta är inget samarbete! Det är bara så att vi älskar dessa märken och de produkter de producerat! 🙂

Anamma, vegobullar (300g & 1000g)

Dessa k*ttbullar är lika goda med spagetti, potatis eller stuvade makaroner. De ser dessutom ut som köttbullar. Det är inga för barn konstiga ingredienser som kikärtor eller bönor. De är gjorda på sojaprotein. Ett tips kan vara att steka dem under lock i stekpannan. De kan annars ha en tendens att bli torra, men med lock blir de saftiga och riktigt goda! Eftersom dessa vegobullar finns i 1KG är de perfekt för barnfamiljer, dessutom till likvärdigt pris som dina köttbullar!

 

Anamma, vegofärs (325g & 1000g)

Det här är en riktigt god färs. Vi har använt den till bland annat K*ttfärssås, tacos och lasagne. Den steks också med fördel under lock för att behålla fukten och den saftiga smaken. Den fungerar toppen som köttsubstitut och är lätt att steka direkt från frysen, det går snabbt och enkelt. Ett tips kan vara att ha ned lite extra krossade tomater eller matlagningsgr*dde(vego), den blir lätt tjock annars. Det går även hälla i 1-2dl vatten för att få den mer slät. Den är i de flesta fall även billigare än köttfärs! Eftersom dessa också finns i 1KG är de perfekta för barnfamiljer!

 

Oumph!, Pulled Oumph! (280g)

Oumph är typ guds gåva på det lite lyxigare matbordet, då är det egentligen inte lyx i pengar utan mer i smak. Pulled Oumph är magiskt gott till tortillabröd och sallad, pommes eller i hamburgare istället för ”biffen”. Den kan med lätthet ätas som middagsbjudning eller en helt vanlig tisdagkväll, när vardagslyx är som bäst! Oumph är gjort på soja och de har en hel serie med andra roliga produkter som ex. kebab, filé, grill, chunk m.m.

 

Anamma, schnitzel (300g / 4st)

Om ni vill äta schnitzel och vego är detta den schnitzel ni ska leta efter. Den är supergod, ser ut och smakar som schnitzel av gris. Den är inte glutenfri men helt fri från kött och ägg. Finns inte så mycket mer att berätta, det är schnitzel och den är god! Dessutom kostar den i princip samma som köttschnitzel.

 

Oumph kebab med grönmix och tortilla och sås!

Skulle ni vara intresserade av fler liknande inlägg med tips på barnvänligt och vego? Då gör jag gärna fler liknande inlägg med andra produkter som ex godis.

 

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg och prova gärna köpa ett köttfritt alternativ nästa gång ni handlar och se om ni märker någon skillnad!

 

 

4 kommentarer Lägg till din
  1. Bra tips. Jag äter mycket vego själv men har en liten som kan vara väldigt kräsen ibland. Färsen har jag provat och tycker den är jättegod.

  2. Tack för tipsen! Försöker få in mer vego hemma men kommer inte att sluta med fet fisk just för de fettsyror som finns i dessa och deras positiva effekt på hjärnan och koncentration. Hur gör du? Tips mottages tacksamt ?

  3. Hopplöst att äta vego när man inte tål några nötter, mandel, bönor eller baljväxter inkl soja.

    Förr var söndagmiddagen ofta sojaschnizlar. Mitt selektivkostbarn älskade dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *