PictureMyLife – En digital dagbok för kommunikation

I samarbete med PictureMyLife!

 

PictureMyLife är en digital dagbok för kommunikation!

När jag först hittade PictureMyLife kände jag att detta verkligen var något som saknats hos oss. En digital dagbok som är lätt att använda och som ger barnet en känsla av samhörighet kring kommunikationen mellan hem och skola/förskola. Den går med lätthet dessutom även använda mellan hemmet och mor-/farföräldrar. Dagboken går även använda själva mellan förälder och barn för att dokumentera och gå tillbaka för att prata om vad som här. Det finns många fördelar med dagboken och det är verkligen enkelt att komma igång med att använda den. Allt du behöver göra är att gå in på deras hemsida, https://picturemylife.se och göra en användare. Det är gratis i 1 månad för att du verkligen ska få chansen att prova på innan du bestämmer dig! Sedan väljer du vilka som ska ha åtkomst till dagboken och i vilken utsträckning de ska ha tillgång. Det finns alltså olika nivåer om du är pedagog, assistent, morfar osv. för att sekretesser ska kunna hållas. Det går också att skapa flera dagböcker. Jag rekommenderar verkligen att ni går in och tittar på dagboken Picturemylife och skapar en användare för att se själva hur ni kan använda den.

Det enda som krävs för att använda dagboken är en smartphone, surfplatta eller dator med internetuppkoppling. Sen är det bara att börja skapa och dokumentera tillsammans med barnet.

Så här fungerar dagboken

Det finns många bra funktioner i dagboken och därför tänkte jag gå igenom hur du använder dagboken och dess olika funktioner. Nedan ser ni dagboken från mobilvy, men det är inget som egentligen skiljer i utseende från hur det ser ut på läsplattan eller datorn.

 1. Lägg till en bild

Om du trycker på denna ikon kommer du kunna lägga till en bild du tagit eller via mobil/surfplatta kunna ta en bild i nuet. Det är en smart funktion som ger en känsla av delaktighet och verklighet. Det är lättare att prata om något som har hänt och där du kan plocka minnesbilder från det som är direkt från verkligheten. Därför gillar jag denna funktionen bäst eftersom du kan fota när ni sitter med t ex ett pyssel och personen som ska titta på detta kan sätta sig in i situationen på ett annat sätt.

2. Lägg till bildstöd

Här lägger du till om du vill ha bildstöd i dagboken. Det finns en bra sökfunktion som hittar det mesta du söker. Ett mycket bra komplement om du inte kan ta egna bilder vid tillfället eller önskar bilder med mindre intryck.

3. Lägg till stödtecken

Under denna knapp kan ni lägga till stödtecken på samma sätt som bildstödet ovan. Använder ni tecken som stöd i er vardag kan det vara en fördel att även lägga in en del tecken här och använda dem när ni pratar om vad som hänt under dagen. Passa på att träna nya tecken!

4. Humör eller känsla

En superfin funktion där barnet kan skatta dagen med humör eller känsla. Funktionen är överskådlig men ändå precis. En känsla säger så mycket så varför inte få in den i dagboken också!

5. Rubrik

Här fyller du in en passande rubrik.

6. Anteckningar

Här skriver du det du vill ska stå kring vad som hänt under dagen eller händelsen som ni vill berätta om. Det finns dessutom olika funktioner så som fet stil, listor och bifoga länkar.

7. Datum

Här fyller du i vilket datum som anteckningen gäller.

8. Skicka

När du klickar på Skicka kommer anteckningen upp i dagboken och personer/verksamheter ni delar dagboken till kan direkt läsa anteckningen i sin helhet.

Prova på gratis i 1 månad

Glöm nu inte att gå in på picturemylife.se och registrera dig för att prova gratis i en månad. Den kan med lätthet användas både privat mellan hemmet, syskor och mor-/och farföräldrar men också i samarbete med skola, assistent eller korttidsvistelsen. Du kommer känna dig mer delaktig i vad ditt barn har gjort när ni tillsammans kan kolla genom dagboken och prata om de olika aktiviteterna. Dessutom kan barnet själv berätta om händelserna på flera olika sätt utan att egentligen behöva säga så mycket. Gör det till en stund att umgås!

Tack så mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *